PK bandstoten 3e klasse #ronde 1

Op woensdag 27 november 2019 was het mijn beurt om aan te treden in de voorronde van het PK bandstoten 3e klasse.
Ik had er veel zin in en ging vol goede moed op weg naar Woubrugge om bij het altijd gezellige BV Jacobswoude te gaan spelen.
Aangekomen bij deze mooie locatie, was het gros van de deelnemers al aanwezig en de sfeer zat er goed in, met goede zin.

Na de gebruikelijke koffie en thee was het tijd om te starten.
Ik (15) mocht op tafel 1 aantreden tegen Lenno (27)
De partij ging lekker van gang en ik kon zelfs Lenno in het begin aardig bijhouden. Na 7 beurten kreeg Lenno het op zijn heupen en ging meer punten scoren. Halverwege de partij kon ik nog redelijk terugkomen met een serie van 5, maar daarna was het weer sprokkelen.
Na 32 beurten was Lenno aan zijn 27 caramboles en kreeg ik de nabeurt.
Met nog 4 te gaan had ik nog goede moed om gelijk te trekken…. (altijd positief blijven he?)…… De acquit stoot ging zowaar na een hele tijd ineens goed. Jammer alleen dat het daarna klaar was en het bij 27-12 bleef.
Met een moyenne van 0.375 van mijn kant ben ik zeker niet ontevreden.

De tweede partij mocht ik spelen tegen Leon (24).
Hier liep het van mijn kant in het begin helemaal niet en op een gegeven moment stond Leon voor met 18-6. Echter toen begon ik ze makkelijker te raken en Leon bleef achter en raakte ze niet meer.
Met een paar keer 2 caramboles achter elkaar van mijn kant en een paar punten van Leon stond het na 38 beurten 24-14 en kreeg ik de nabeurt.
Met de acquit stoot van de eerste partij nog in mijn hoofd, had ik er volop vertrouwen in dat ik het gelijk kon maken en ik mijn eerste wedstrijdpunt in een PK ging halen………. Helaas, deze acquit ging volledig mis en het bleef 24-14. Nog geen wedstrijdpunt te pakken dus.

Woensdag 4 december gaan we verder met de 2e ronde. Ik heb er alvast zin in.

0Shares