Narrig trofee #1 editie 2019

BV de Mijnen – BV Aalsmeer

Beste lezers, Het stond al lang op het verlanglijstje een toernooi organiseren in onze club. Verschillende sessies en beraadslagingen gingen vooraf, hoe en wanneer kan je een gezellig treffen organiseren en tegen wie?
In het verleden hebben wij al eens mogen proeven aan een treffen tegen Kanaalzicht uit Utrecht wat zeker de moeite waard bleek, en zeer gezellig was.

Na een wat biljartkarige periode in onze club, zeg maar de “donkere dagen” gingen er steeds meer stemmen op ons weer eens te meten met andere clubs en spelers. Een gezellig treffen moest het zijn dat was het belangrijkste uitgangspunt! Er was al wat contact geweest met spelers van Aalsmeer, onder aanvoering van Wil Piet om eens te zien waar en wanneer er gespeeld kon worden. De daad bij het woord, spijkers met koppen en zo kwam er een datum. Er moest nog wel het een en ander gebeuren, bijvoorbeeld het maken van een trofee, niets geen standaard maar maatwerk moest het worden. Na wat uren in onze werkplaats is deze dan ook gemaakt en blijkt het een trofee van formaat.

19 januari was het dan zo ver, en als de biljartduivel er mee speelt mag ik uitgerekend op de dag nog even een stukje cursus doen… Gelukkig zijn wij inmiddels met velen die onze club een warm hart toedragen zodat mijn ontbreken bij aanvang geen probleem was.
Zes spelers van Aalsmeer, Jan, Teun, Wim, Willem, Wil, en Hans en zes spelers van De Mijnen, Theo, Henk, Hugo, Edwin, Sander en ikzelf vulde onze speelzaal in het Boerma Instituut waar ook een open dag gehouden werd met alles over en met bloemen.

Erg leuk verschillende mensen weer te zien. Vele van ons kennen elkaar vanuit het spelen bij BV Aalsmeer, zodat het woord reünie zeker op zijn plaats was. Wij hadden er voor gekozen het een driebanden toernooi te laten zijn in overeenstemming met de spelers van Aalsmeer die dit ook graag wilde spelen. Binnen Aalsmeer is het nog niet gelukt een driebanden team te vormen zodat het spelen van driebanden beperkt blijft tot vrije partijen na de competitie en clubavonden. Tja, na wat ik gezien heb op deze dag zijn de heren meer dan welkom bij BV de Mijnen. Als is het alleen maar om competitie driebanden te spelen, dan zorgen wij voor “uitzendkrachten” waar nodig. Het toernooi werd verspeeld met een vooraf gesteld aantal beurten van 30 om zo de partijen niet te lang te laten duren en zo een ieder langs de kant niet te lang te hoeven te laten wachten. Ik mag wel zeggen een prima format, en gezien de reacties een prima keuze. Het verslag van deze dag zou gemakkelijk vele pagina`s kunnen vullen, maar gezien de wet op de privacy zouden veel delen er uitgelaten moeten worden en voor een onsamenhangend verhaal zorgen. Alle gekheid op een stokje, een prima dag!

Blij weer oude kennissen terug te zien aan onze tafels, sportief en gezelligheid kan dus toch en wij hopen op een volgende uitdaging tegen deze club en anderen die ook graag te gast willen zijn bij een treffen hier binnen ons lokaal. Vergeet ik de uitslag?….  deze wilde ik dan ook als laatste bewaren.

Na onze berekeningen was de eerste zege van de Narrigbokaal dan ook voor onze club, maar sprak ik van sportief dan bleek uiteindelijk bij het toepassen van het Belgische systeem de zege niet aan ons was maar aan de gasten van BV Aalsmeer. Bij deze heren van ons de felicitaties en u krijgt een vermelding op de trofee. Helaas gaat deze ons clublokaal niet verlaten maar een foto kunt u verwachten.

Rest mij een ieder te bedanken voor de aanwezigheid, gezelligheid, de Kipstukjes, biljartles, het lachen maar vooral het goede gevoel aan deze dag.

Tot de volgende gelegenheid,

BV de Mijnen, Ton van der Laarse

5Shares