De Mijnen-Westerhaven #monstermatch

We schrijven maandag 30 september, competitieavond.
Vol goede moed kwam ik aan in Café de Mijnen, onze thuisbasis, om de spullen klaar te zetten en voor te bereiden.
Met in mijn achterhoofd nog de uitwedstrijd van vorig seizoen, tegen Westerhaven. Zoals u misschien nog weet, was dit ver uit de langste partij van het seizoen met 112 beurten.
Keurig op tijd arriveerde de tegenstanders en was het koffietijd.

Zoals gewoonlijk speelde Eric (15) van Westerhaven de eerste partij van de avond en dat was natuurlijk tegen mij (15). De partij begon met zo nu en dan een carambole en met vele bijna raak en toch ook wel afzwaaiers en rare missers.
De partij was al zo’n 1,5 uur onderweg en de stand was 10-10. Opschieten deed het dus alweer niet. Op de één of andere manier zijn Eric en ik beter in verdedigen dan in aanvallen en punten maken.
Uiteindelijk na ruim 2 uur en na (jawel) een serie van 3 van mijn kant, kwam er een eind aan deze slooppartij en ging ik er met de winst vandoor met 15-13. Dit alles in een absoluut diepterecord van 126 beurten!!!

De 2e partij van de avond werd gespeeld tussen Marten (15) en Ruud (17).
Deze partij ging een stuk beter van start en hier werden erg mooie caramboles gemaakt. Lang gingen beide spelers gelijk op, maar na de 35e beurt kreeg Marten de gang te pakken en stevende af op de overwinning.
Na 53 beurten was het dan ook Marten die de 12 punten pakte, met een 15-9 uitslag.

Inmiddels moest Ton (17) bijna wakker gemaakt worden om zijn partij te gaan spelen tegen Peter (25).
Deze partij ging zeker in het begin gelijk op, waarbij Ton zelfs even uitliep.
Zo’n beetje halverwege de partij kwam er een kentering en was het Peter die zijn caramboles bleef maken en Ton de zijne niet meer voor elkaar kreeg.
Ook hier een 2e blaadje bij gepakt voor de scores en na 65 beurten was het Peter die, nipt, de meeste punten mocht pakken. Ook nog de hoogste serie (5) van de avond voor Peter. Einduitslag 25-16.

Zoals gezegd, een monstermatch van jewelste met 244 beurten en 91 caramboles. En dit alles in 5 uur tijd!!!
Nu een weekje uitrusten, tot de volgende competitieavond. Dan spelen wij op dinsdag 8 oktober uit tegen R.A.Veen 26.
Hopelijk is hierbij het volledige 1e team weer aanwezig.

Hugo

0Shares