De Mijnen B29 – ‘t Fort B15

Beste lezers, ik ga er vanuit dat u weer wat gewend raakt aan de verslagen van mijn hand. Natuurlijk is het ook de bedoeling deze verslaggeving van de gebeurtenissen rond de biljarttafel wat luchtig te houden. En beste….. lezers dat valt niet altijd mee. De laatste weken zie ik op de sociale media van onze club zo nu en dan een reactie waarvan ik soms niet weet wat men bedoeld met de opmerking.
Moet je dit lezen als grappig? Is het goed bedoelde feedback? Of is het nep nieuws….

Geen nep nieuws was de eerste speelavond van ons team in het nieuwe jaar. En nog wel tegen ‘t Fort. De heren keurig op tijd binnen voor de aanloop met de daarbij horende koffie om zo ons op te maken voor de aanstaande partijen. Voor deze gelegenheid hadden wij het genoegen gebruik te kunnen maken van ons eigen talent Sander Petersen, omdat Theo door zijn drukke werkzaamheden niet aanwezig kon zijn. En zo ging de eerste partij van start, Henk tegen Peter. Het zijn van die avonden waar een partij soms niet van start lijkt te gaan. De eerste 15 beurten waren voorbij zonder dat je er erg in had. Twee caramboles voor onze Henk en 4 voor Peter maakte het niet spannend voor de kijkers. Zelfs Hugo, onze secretaris, DTP-er, webmaster, wedstrijdleider in opleiding, was aanwezig om even te genieten van het spel. Ook hij zag dat in beurt 30 de score nog niet opwindend was. 7 voor Henk, en 6 voor Peter die bij aanvang gevraagd had of hij wat eerder weg kon omdat hij nog aan het werk moest. Zijn start met 2 caramboles was dan ook veelbelovend, terwijl bij Henk zo’n beetje alles mis ging. Ik schrijf u nu over de 41e beurt waarin het spel een nieuwe wending kreeg. Henk op 10 en Peter op 11 en de vaart kwam er in. Deze partij werd gewonnen door Henk die met zijn zeer solide spel zijn laatste carambole maakte in de 58e beurt. Peter kwam niet verder dan 13, zodat de eerste zege een feit was.

Na even bekomen te zijn van de partij was het dan ook de beurt aan mij zelf tegen Frans, 17 tegen 16 te maken caramboles. Na een mooie avond bandstoten, jl. woensdag, was ik goed gemotiveerd en had zin in het spelen van de partij. Maar ook nu wilde de ballen niet de lijnen volgen waarin zij gestuurd werden, of het was onbegrip van de genoemde ballen wat ons niet hielp. In beurt 20 stonden 7 caramboles aan mijn zijde van het scorebord en 4 aan de kant van Frans. Tot aan beurt 30 leek alles veel makkelijker te gaan, voor mij dan. 14 was mijn score en Frans bleef nog op 6. En weer haperde de biljartmotor zodat ik uiteindelijk de partij kon winnen in de 49e beurt waar in Frans niet verder kwam dan 12 van zijn 16 te maken caramboles. De winst weer voor ons team.

De laatste partij van de avond kon van start. Sander tegen Arjen, 15 caramboles beide. Sprak ik in de aanhef over ons talent….. dan kon hij nu laten zien wat hij geleerd heeft de laatste maanden. Helaas werd de keuze trekstoot niet gewonnen door Sander, zodat hij mocht kijken hoe de acquit gemaakt diende te worden…. Iets wat Arjen achter liet waarna het in de 10e beurt 1 voor Arjen en 4 voor Sander stond. Arjen wist wat ballen te maken tot aan de 16e beurt en bracht zo de stand tot 8 caramboles voor hem zelf, en 5 voor Sander. En daar kwam dan ook het keerpunt in de partij. Sander die ons steeds aan keek voor wat geestelijke steun en die dan ook ontving in vaak een vriendelijk woord en applaus, ging de ballen raken mensen en hoe! Zo raakte Arjen dan ook zo van slag dat hij geen carambole wist te maken. Sander daar in tegen profiteerde dan ook maximaal van onze aanmoedigingen om zo voor hem al 11 caramboles te maken en zo de leiding te pakken in de partij. Wat een geweld beste lezers in de laatste 4 beurten, Arjen raakte uit zijn roes en maakte een serie van 4, wat knap was, maar niet genoeg om Sander aan het wankelen te krijgen. Arjen maakte de partij uit in de 34e beurt, met zijn laatste twee caramboles, wat Sander de na beurt liet met nog 1 te maken carambole. Iedereen weet dan wat een druk er op de speler staat. De na beurt en nog 1 carambole te maken om de partij gelijk te maken en zo de punten te verdelen. Als een ware prof de ballen op de acquit en deze laatste carambole makend als of het de gewoonste zaak van de wereld is. Een prestatie van formaat. Tja, beide heren uit in 34 beurten laat ook een mooi gemiddelde zien van 0,441 en dat zijn de betere partijen en geven moed

Twee gewonnen partijen, en een gelijk was ons resultaat voor deze speelavond. Natuurlijk mag de prestatie van Sander bijzonder genoemd te worden en maakt het ons extra blij dat hij los geweekt lijkt te zijn van BV Aalsmeer. En dit was dan ook geen makkie, hoewel met tegenwoordig de sociale media, WhatsApp en het verspreiden van nep-nieuws zijn er redelijk wat middelen om dit te versnellen. U leest het goed dat ik ook onder dreiging van de sociale media wat “gedwongen” word mijn verslagen op sommige punten van wat extra “glans” voorzien. In dit geval doe ik dat dan ook graag en kijk nu al uit naar de lovende woorden op FB door onze trouwe volger….

Mooie eindstand

Ton van der Laarse

10Shares