de Mijnen B29  – ‘t Scheepje B18

Je voelt het aankomen het wisselen van de seizoenen en de aanstaande feestdagen. Zelf kijk ik er weer naar uit. Het lijkt ook dat de ballen meer schitteren, en er ook een klein kerstmotief zichtbaar word of is dat mijn fantasie… Het is dan ook maar goed dat deze zelfde fantasie mij ook wat laat schrijven over partijen gespeeld. Soms voel je het ook aankomen, zeg maar een onbestemd gevoel. De grote baas weer in de wolken, zij is immers op reis naar Koeweit, en toch een overvolle school waar onze biljarts staan. Het geroezemoes was denk ik een voorbode. Sander al vroeg binnen en al druk spelend op het biljart deed mij vermoeden dat hij zeer gebrand was, en zeker klaar om te spelen. Ook zijn deelname aan de PK’s bandstoten zal helpen in zijn gedrevenheid. Maar soms, heel soms keert dit tegen je. Zijn opmerking dat hij wat rust tekort kwam zorgde voor mijn beslissing hem als eerste te laten spelen en wel tegen Robbert. 16 om 19, dus was het voordeel ook nog voor Sander omdat hij best goed de ballen staat te raken. Ik vertel u van beurt 15 waar Sander 4 caramboles op het o zo mooie scoresysteem getoverd had en Robbert nog maar 2. Maar van af deze beurt sloeg de stemming om… Robbert had zich zelf weer in de juiste biljartmodus gezet en begon de ballen te raken, Sander daar in tegen hield zelfs de keu op zijn kop om daar te zien of er dan toch nog wat caramboles uit wilde rollen. Helaas bleef hij steken op 9 wat te kort was om Robbert de zege te ontnemen. De eerste verdiende punten voor onze tegenstanders, en Sander duidelijk teleur gesteld wat ook regelmatig hoorbaar was in de partij…

De tweede partij kon aanvangen en wel onze Henk tegen Koos, 19 tegen 23.
Ik denk dat Henk wat aangeslagen aan zijn partij begon. Ik spreek over beurt 30 met een stand voor Henk met 7 caramboles en 8 voor Koos. Beide heren konden de slag niet maken. Onze strategie om voor aanvang van de partijen fonkel nieuwe ballen op het biljart te leggen leverde dan ook niet meer op dat de eerder besproken “schitteringen”… beurt 60 dan maar, 16 caramboles voor Henk en 21 voor Koos, je zou denken dat het dan gedaan is, en ik hoopte op een schitterend einde voor Henk. Het mocht niet zo zijn en in beurt 66 was dan ook uiteindelijk de winst voor Koos en Henk liet met een carambole te kort. Dit gebeuren moet maar even onderzocht worden in de nazit a.s. donderdag of vrijdagmiddag bij de “trainingen” op de grote tafel. Ja zeker u leest het goed, wij hebben een locatie gevonden voor een driebanden groot team, maar daarover later meer (U kunt zich wel al vast aanmelden op het bekende adres).

Alle gekkigheid en serieuze zaken aan de kant, want er stond nog een partij te spelen. Ik zelf tegen Marco. 18 om 21. Nadat ik alles gade had geslagen en verwerkt had met een sapje mocht ik dan ook de keu ter hand nemen om mijn partij te spelen. Deze word kort, uit in de 46e beurt en Marco 3 caramboles te kort hielp ons dan ook nog aan een winst partij. Het spelen ging erg prettig en ik voel mij dan ook zeer gemotiveerd voor de aanvang van mijn PK driebanden groot a.s. woensdag bij RBV.

Ton van der Laarse

9Shares