De Mijnen B29 – ROAC B23

Beste lezers, overvallen door het prachtige weer mag ik weer de digitale pen oppakken om verslag te doen van onze verrichtingen als club. Eerlijk is eerlijk, de hoeveelheid zon helpt mij niet richting biljarttafel maar naar het terras…. Zo ook het komende weekend, Carnaval of zoals men in het zuiden zegt “de Vastelaevond” zorgt er meer voor dat mijn gedachten heel ergens anders zijn. Ook de wisselende omstandigheden, wij zijn afgelopen donderdag even uitgeweken van locatie omdat ons clublokaal bezet was, en onze nieuwe overhemden leid af van waar het omgaat, biljarten.

En daar waren de heren van ROAC deze avond juist voor gekomen. U begrijpt het al, een nieuwe speelavond was daar net als de eeuwige koffie… Raar gebruik eigenlijk koffie drinken. Kom je ergens binnen dan is in 99% de vraag “bakkie?”, zin in koffie? En soms staat dit goedje gewoon voor je ingeschonken. Maar beste lezers schreef ik u net over de wisselende omstandigheden dan had dit gebruik van mij even niet gehoeven met dit lentevolleprachtigzonovergotenwarmeweer. U denkt dat er een zonnesteekje los is bij de schrijver? Zeker niet, dit spontaan ontstane lange woord was lang terug een onderdeel van ‘de Carambole’,het clubblad van een vereniging waar ik speelde en waar ik een onderlinge competitie “lange woorden samenstellen had met een co-schrijver”.
U begrijpt al dat ik iets probeer te verbloemen met mijn ellenlange inleiding. Dus over naar de zaken die op het program stonden deze avond… Wisselende omstandigheden, ik schreef er al over zo ook de speelvolgorde deze avond. Theo had tijd nodig om te acclimatiseren zodat hij er de voorkeur aan gaf mij als eerste te laten spelen en zo geschiedde…

Zo en de tweede partij deze avond was voor Henk tegen Michel….. U bent nu een beetje van slag misschien omdat u niets leest over mijn partij tegen Jos. Ik kan u vertellen dat Jos lekker speelde, en dat mijn nieuwe overhemd echt heel mooi is. Dat ook het door Hugo aangepaste logo van onze club er prima uitziet, en laat zien waar wij voorstaan als club, dat er nog heel veel bloemen stonden van het afgelopen evenement…
Mijn gedachten waren dan ook overal maar niet bij de tafel. Jos maakte zijn caramboles en speelde een mooi moyenne 0,514 en won de partij. Mijn verrichtingen was iets van met zeer veel nullen achter de komma wat alleen de zakdoeken nat kreeg.

Henk speelde inmiddels tegen Michel die lekker zijn caramboles maakte, in het begin van de partij dan. Na 9 beurten op 8 caramboles is een mooie start waar Henk nog op 3 stond en op achterstand raakte. Maar bij beurt 32 was Henk weer bij de les en liep snel in op Michel zodat de stand 13 voor Henk en 18 voor Michel op het scorebord bracht. En zo als wij van onze Henk gewend zijn dan slaat hij toe. Om dan in de 39e beurt de partij uit te maken en de punten binnen te halen voor ons team.
Een mooi gemiddelde voor Henk 0,487 en een prima partij.

De laatste partij van de avond was dan ook Theo tegen Emiel. Het even tot rust komen, zich zelf vinden, en natuurlijk de prima sfeer, toeschouwers Hugo, Sander en Marten, en ook zijn nieuwe overhemd zorgde er voor dat Theo in deze partij boven zich zelf uitsteeg. Uit in de 34e beurt liet dan ook een prachtig gemiddelde zien van 0,529 en de winst voor het team. Emiel haalde 19 van zijn 23 te maken caramboles wat ook voor hem een mooi gemiddelde liet.

Twee gewonnen partijen deze avond en een prima sfeer in het lokaal brachten ons weer tot de nazit u weet wel het na-ceuvelen om de avond nog wat te rekken. “Ceuvelen” beste schrijver? Lang voordat er spellingscontrole op de typemachine kwam was er nog een co-schrijver in het toenmalige blad ‘de Carambole’, die zijn schrijfsels schreef onder het pseudoniem Ceuvelmans en daar mee zijn belevenissen deelde op-, en rond de biljarttafel. Bij het in het zicht komen van de bodem van de flessen en glazen nam ook het geceuvel af en maakte onze bezoekers een einde aan deze avond.

Nog een paar dagen beste lezers dan kleur het zuiden, Rood, Groen en Geel, en staat de lol en plezier voorop. Wij zullen helaas dit jaar niet in het zuiden te vinden zijn maar de TV gaat op 713 en hoop ik nog wat mee te krijgen van de sfeer. Na as-woensdag is het dan vasten. Ik laat mij dan ook nog even graag afleiden tot aan deze dag en sluit mij dan maar eens aan bij de lieden die gaan vasten…

Komende zaterdag, 2maart, zijn Theo, Sander, Hugo en ikzelf te vinden bij het open Startbaan biljarttoernooi. Wij gaan daar de club vertegenwoordigen en vooral weer lol hebben.
Bent u in de buurt? Kom gezellig kijken.
Locatie is: Biljartcentrum Startbaan. Startbaan 2 in Amstelveen. Start is om 10 uur

Vastelaevond samen en tot het volgende verslag.

Ton van der Laarse

5Shares