de Mijnen B29 – de Sport B24

Het is al weer lang geleden dat ik een letter op papier gezet heb. Vreemd eigenlijk want het schrijven over mijn hobby is toch iets wat ik graag doe, net als het biljarten.

Deze avond was BV de Sport op visite in ons lokaal. Ik mag wel zeggen in de nieuwe opstelling, immers de biljarts zijn verplaatst maar door over later meer.

De partijen begonnen met de eerste spelers Henk tegen Jan, 19 om 23. Onze Henk is de laatste weken nogal in “goede doen” zeg maar, zodat deze partij gewonnen is door Henk in 33 beurten. Hij liet Jan staan op 9 van zijn 23 te maken caramboles. Op Henk staat geen maat, en Jan was geen moment in zijn ritme en zo de eerste punten voor ons team.

De tweede partij deze avond werd gespeeld door Hugo en Ruud, 15 om 21. In deze partij was Hugo niet opgewassen tegen Ruud die de partij winnend afsloot in de 57e beurt. In dit geval de winst voor onze gasten van de Sport.

De laatste partij van deze avond was de partij Ton tegen Pieter, 18 om 21. Het zijn die partijen waar je niet van weet welke kant het op valt. In dit geval was ik in het voordeel waar een serie van 6 caramboles zeker bij heeft geholpen. Uit in de 39e beurt liet ook voor mij een mooi gemiddelde noteren van 0,461.

Nog iets over de nieuwe opstelling? Deze hebben wij dinsdagavond direct weer aangepast om het spelen weer meer prettig te laten verlopen. De gekozen opstelling van de tafels was niet als gewenst, maar deze opstelling is weer prima voor het vervolg van dit mooie seizoen

Ton van der Laarse

9Shares