De Mijnen B29 – Cobus B25

Na alweer wat weken geen letter op het digitale papier te hebben gezet ben ik nu aan de slag. In de wat rommelige werkweken voor mij waarin ik onregelmatig aan de slag ben blijft er toch gelukkig wat tijd over voor mijn hobby. Zo was er ook weer een maandagavond waar ons team mocht spelen tegen Cobus 25. Deze dag was ik lekker vroeg klaar met mijn werk zodat ik voor het avondeten onze speelzaal in orde kon maken. Het stofzuigen, ballen poetsen, scorebord aan zetten, tafels verzetten en natuurlijk het in orde brengen van de koffievoorraad in de pot vergt toch wel wat tijd.

Natuurlijk was alles op tijd klaar voor de ontvangst van onze tegenstander, het team van BV Café Cobus, zodat er een begin gemaakt kon worden door de eerste spelers van beide teams. Voor deze avond had Cobus Martin ingezet die dan ook als kopman kon beginnen tegen Henk. Een partij waarin Martin de start maakte en Henk op achterstand zette. Wij zijn inmiddels gewend dat Henk even wat tijd nodig heeft om lekker in zijn partij te geraken en dat kost soms wel wat beurten. Martin wist van dit alles niets en speelde rustig door en raakte misschien wat meer ontspannen. Juist de ontspannenheid van de tegenstander lijkt vaak voor Henk het teken deze “rust”  te verstoren door dan de caramboles te gaan maken. Waar Martin geen bal meer kon raken bleef Henk zijn werk doen om in de 37e beurt een einde te maken aan deze partij, waardoor de eerste winst voor ons team binnen was. De arme Martin kreeg weinig opbeurende woorden van zijn team, zelfs het eventueel terug laten lopen naar de Kwakel werd genoemd, wat natuurlijk met een pak zout genomen moet worden van deze immers zeer vriendelijke lieden.

Een lekkere korte partij verspeeld dus de start van de volgende ronde Theo tegen Paul. Had Henk gezorgd voor wat ontspanning dan nam Theo dat wel heel letterlijk. Paul mocht beginnen aan de partij en zorgde na de eerste 10 beurten voor een stand van 8 voor Paul en 2 voor Theo.
Gelukkig verdween bij Theo de ontspanning wat zodat hij ook meer caramboles ging maken zodat het er in beurt 20 wat beter uit zag. 14 voor Paul en 8 voor Theo. Het tij wilde niet keren en Theo kon niet veel veranderen aan de loop van de ballen zodat nu de zege voor het team van Cobus was.

De gezelligheid was er niet minder om zodat er bij aanvang van de laatste partij iedereen benieuwd zou zijn naar het verloop en de toeschouwers Marten en Hugo nog even bleven.

Ik mocht gaan spelen tegen Kees. Ik mag wel zeggen een merkwaardige start van de partij…
Het duurde nota bene tot aan de 13e beurt voordat ik de eerste carambole kon maken en Kees al op 4 stond. Ook wel weer knap om 12 beurten alle ballen er net langste krijgen, maar wel om iet wat de P in te krijgen. Maar in de 21e beurt stonden wij beide gelijk op 6 caramboles wat ook weer niet heel goed was. Het zijn van die partijen…. worstelen tot aan het einde en die kwam in zicht. Kees wist te komen tot 13 in de 42 beurt waarna ik in de 43e beurt de partij met een serie van 3 kon uitmaken om zo nog wat punten toe te voegen aan onze zijde.

Zo ook het einde van deze avond hier in ons “clubhuis” waar wij nog even genoten hebben met onze gasten van de nazit om de avond af te sluiten met een goed gevoel. En Martin? Die is gewoon ingestapt, hem is de voettocht naar de Kwakel bespaard gebleven.

Ton van der Laarse

4Shares