Deze keer een gemengd verslag.

Beste lezers, wat een drukte. Weer flink aan het werk en druk met onze kleinzoon en biljarten en veel zaken er om heen maakt weer dat de dagen te kort zijn. Hoe was het met de tweede avond bandstoten? …. Ehh laat ik het zo zeggen, in het verslag er over sprak ik over de weg terug. Iets wat bij mij vanzelf sprekend zou moeten zijn, immers ik ben chauffeur. Ik kan het niet beter omschrijven door te zeggen dat de navigatie helemaal van streek was, zo ook het resultaat. Iemand die deze verslagen ook leest zou nu opmerken, “klaar”. En zo is het. Theo daarentegen heeft beide partijen gewonnen dus kan hij de club eer nog wat hoog houden.

Bezoek NK driebanden

U zal inmiddels begrijpen dat gezelligheid in onze club de nummer een is. Bij de ballotage van nieuwe en aspirant-leden word dan ook alleen dit deel beoordeeld. Niet het spel, moyenne en techniek alleen het aan kunnen van grappen en grollen. Uit dit gegeven worden dan ook onze “excursies” bedacht. Waar kunnen wij heen om ons te verrijken met kennis van de biljartsport en waar is het leuk? Als ik alleen ben loop ik wel eens binnen bij de Plas waar ik goede gesprekken kan hebben aan de bar en mijn o zo strakke dieet van bamiballen en patat prima kan volhouden. Maar nu stond er een bezoek gepland aan Berlicum waar het NK driebanden verspeeld werd. Al bij binnenkomst was de sfeer prima, de koffie hebben wij gelaten waar hij hoort (in de pot) en hebben de klim gemaakt naar een tafel hoog op de tribune. Een prima stek waar wij zeer goed verzorgd zijn door onze ober Theo die zich zelf gescheurde kniebanden gelopen heeft om de aanvoer op peil te houden.
‘Kunnen jullie je dan helemaal niet in houden, zal de vraag zijn?’ Moeilijk, maar wij konden niet op tegen de supporters van Jean van Erp…. Mocht u ooit nog denken dat er niet gebiljart kan worden op hoog niveau als het iet wat luidruchtig is in een biljartzaal, bekijkt u dan gerust de filmpjes geplaatst op de sociale media en de website/YouTube… Deze grote groep supporters met de vrouwen en kinderen, confetti-kanonnen en luchttoeters zorgt voor wat “achtergrond” geluid in de zaal. En Theo de ober mocht deze groep ook voorzien van versnaperingen. Wij hebben ons aangesloten, en genoten van een prachtige dag daar in Berlicum.

NK driebanden | Klingmasters 2019
NK driebanden | Klingmasters 2019

RAVeen B30 – De Mijnen B29

En zo naar de dinsdag waar wij mochten spelen in Roelofarendsveen tegen het team aldaar. Nog niet binnen verschenen dan ook Wilco en John van het B1 team van de Plas. Even wat bij gekletst en begrepen dat zij het ingehuurde personeel waren omdat Petra en Leo ziek waren. Ik mag wel zeggen een zware delegatie want een 3e speler die er 41 mag maken is toch niet niets en zegt voldoende over de rest. De 3e spelers waren de eerste die een begin mochten maken.
Deze avond was dan ook Marten onze derde man (15) die kon gaan spelen tegen Jan (19). De eerste carambole was dan ook van Marten die zo ook wat ervaring kan op doen in de competitie. Bij Marten was het wat onwennig allemaal zodat hij niet kon winnen van Jan die in de 51e beurt zijn 19 caramboles bijeen speelde en Marten liet met 9. Op de andere tafel zag ik Wilco strijden met van alles, de ballen, de wind, de kleur van het laken en wat al niet meer, u begrijp het liep niet op rolletjes zodat hij nog bezig was toen mijn partij begon. Ik mocht spelen tegen ook een Jan. U begrijpt mijn motivatie was prima na zondag, waar ik mij zelf vertelde dat het spel eigenlijk helemaal niet moeilijk is…. Maar dat geldt denk ik dan ook alleen maar voor Dick Jaspers die dan ook het NK op zijn naam schreef. Goed het voorbeeld had ik en gehad, maar wat doe je er mee. Zoals een wijsgeer ooit heeft gezegd, volgen. Juist dat wilde niet helemaal zodat Jan mij op achterstand zette. Een ramp mensen? Nee zeker niet omdat naast mij de spelers op de andere tafel uiteindelijk gewisseld werden zodat na de winst voor Wilco, John aan het spelen was. John maakte in zijn partij een serie van 11 en een van 10 wat toch erg knap is. Mijn inziens kan hij nog veel beter maar omdat hij veel artistiek biljart speelt beseft hij wel eens niet dat je bij het driebanden maar een poging krijgt voor het maken van het figuur. Dit natuurlijk is een grapje wat het is een prestatie van formaat. Door deze series vond ik dan ook dat het voor mij tijd was om de partij uit te maken…. wat ook geschiedde. Een serie van 5 en daarna de laatste carambole zorgde er voor dat ik uit was in de 35e beurt en de 12 punten voor het team kon bijschrijven.
Nog een partij te spelen deze avond en wel Henk (19) tegen Nico (21).
Henk, die normaal gesproken ons geheime wapen is, kreeg de partij niet aan zijn kant. Na 9 beurten pas de eerste carambole was het teken in de partij. Nico speelde zijn ballen ook maar wat in het rond wat Henk niet hielp aan motivatie. In de 52e beurt was het Nico die de partij winnend afsloot en ook de laatste punten binnen haalde voor zijn team.

Ik ben nog bezig in een drukke week en sta op het punt naar Jacobswoude te gaan voor de laatste avond bandstoten al daar. Ik kan u vertellen dat dit voor mij een zeer ontspannen avond zal zijn. Voor mij staat er niets meer op het spel zodat ik eens rond ga kijken voor het volgende verslag.
Immers deze verslagen worden ook gelezen door mensen al daar zoals Els mij liet weten. Ook de opmerking over haar partij tegen Sim van 55 beurten met niet het gewenste resultaat voeg ik dan ook graag toe aan het verslag. Het zegt dan ook veel over de sfeer op de speelavond tijdens deze voorronden, die is prima en gezellig.
Gezellige, leuke mensen, ja mensen dat is mijn hobby biljarten.

Was ik nog wat vergeten in dit verslag? Natuurlijk wel, Beterschap gewenst aan Leo en Petra!

Ton van der Laarse

18Shares